Gyulladáscsökkentő e a kurkuma ?
Az indiai sáfrány a gyömbérfélék családjába tartozó, ázsiai eredetű fűszer- és gyógynövény, közismertebb nevén kurkuma.
Az indiai sáfrány a gyömbérfélék családjába tartozó, ázsiai eredetű fűszer- és gyógynövény, közismertebb nevén kurkuma.
A csalán talán az egyik legjobb választás lehet a kezdeti allergiás tünetek enyhítésében. Gazdag karotinban, K-vitaminban és a quercetinben gazdag, ami gátolja az allergiát okozó hisztamin termelődését.
Az ananász hatóanyaga a bromelain nevű enzim, mely gyulladáscsökkentő hatásánál fogva segíti a szénanáthás,allergiás tünetek enyhülését.
A quercetin a flavonoidok széles családjának egyik kiemelkedően értékes tagja, amely sok gyümölcsben is megtalálható: az almában, szőlőben, fekete cseresznyében és sötét bogyósokban - mint a szeder vagy az áfonya -, valamint számos zöld levelű zöldségben is és a japán akác virágában is jelen van.
Rohanó világunkban naponta van jelen az életünkben a stressz !
Ismerjük meg, mit is nevezünk allergiának ?
Articsókát az ókori görögök és rómaiak is termesztették, és gyógynövényként is alkalmazták. Az articsóka fogyasztása a gazdagságot és a jólétet tükrözte kulináris különlegességként szolgálták fel. A 15. században az angol és francia nemesség körében ínyencségnek számított,
Nyári nehéz ételek, lángos, hurka-kolbász, gyros és fagylalt evések - ki nem ismerné !
Sejtjeink és így az egész szervezet energiával való ellátását a Q10 és a Q1 koenzimek szabályozzák.